BILL

Gitaar, harmonica, zang

beroep: muziekleraar/huisman

Heb je in meer bands gespeeld?

Ja, vanaf mijn 20e ofzo in allerlei bandjes die al snel ophielden te bestaan, maar met The Distant Cousins maakten we een goede cd, en solo akoestisch onder de naam Bill Baboon of Dr Solo maakte ik ook een paar aardige cd’s. Al bijna 15 jaar speel ik in de leerlingenband, de Wisselband.

Wanneer ben je begonnen met muziek spelen?

Ik speel altijd muziek, lag al te rollen in de wieg op  Bloody Mary van Tom en Dick (ja ja heeel lang geleden!) Eerst speelde ik op een kinderpianootje waar mijn moeder natuurlijk stapelgek van werd en later begon ik op de accordeon. Gelukkig of helaas (dat weet je nooit) kreeg ik geen muziekles. Daarna mondharmonica en ging ik zingen. Op mijn 24e kocht ik pas een akoestische gitaar.

Wat is er zo leuk aan jouw instrument?

Nou, alle instrumenten zijn even leuk, maar het mooie is dat ik kan afwisselen.

Welke bands vind je leuk en waarom?

Teveel om op te noemen. Bijvoorbeeld Led Zeppelin of Ornette Coleman of Bach. Allemaal prachtig. Waarom? Omdat het me raakt.

Maak je ook eigen nummers?

Haha zie vraag 1

Heb je vaak opgetreden?

Heel vaak, maar toch nog te weinig

Ben je ook zenuwachtig voor een optreden?

Soms wel, maar meer omdat ik me dan schrap zet voor het sociale gebeuren, met mensen praten is erg lastig als ik me wil focussen op de muziek en op de band.

Wat zou je willen bereiken in de muziek?

Gelukkig en gezond dood gaan, maar niet voordat de kinderen groot zijn, mijn vrouw zat van me is en ik nog wat stampij en muziek heb kunnen maken. Met Dead Horse gaan we hopelijk regelmatig optreden en de mensen op de dansvloer krijgen.