Dead Horse: raw blues & seventies rock

Wie van 70er jaren rock, pop, folk en blues houdt is bij deze 4-mans band aan het goede adres. Wat maakt Dead Horse uniek? De mannen houden van het samen muziek spelen, het geluid is niet gelikt, maar warm. De nummers zijn afwisselend, de band beweegt als één geheel en speelt veel op gevoel. Nummers van anderen worden op eigen wijze met respect voor het origineel uitgevoerd. De eigen nummers doen het goed tussen de muzikale helden van weleer: Steppenwolf, White Stripes, the Rolling Stones, Link Wray, the Ventures, Amy Winehouse ; zomaar een greep uit het gevarieerde repertoire.

Dead Horse bestaat uit drie jonge mannen;  Art (gitaar), Ian, (bas) en Buddy (drums) en één veteraan : Bill (gitaar, harmonica en zang)  De eigen nummers zijn van de hand van Bill.  Sommige nummers waren al gemaakt toen de andere bandleden nog in de luiers lagen. De songs en de teksten blijken nog steeds actueel en werden afgestoft toen Dead Horse werd opgericht in 2020 met drummer Willy.  Tijdens jamsessies zijn er van recente muzikale ideeën nieuwe nummers met de band gemaakt.

Het is de bedoeling om een CD te maken met een stuk of tien, vijftien eigen nummers. Niet in een dure stressstudio maar gewoon tijdens de repetities. Dead Horse streeft niet naar het geluid van een aparte sporenopname, maar naar het geluid van een band die samen speelt. Door deze manier van werken is de band dan ook live goed geworden.  Deze band heeft geen Autotune,  oortjes, drumcomputers, rookmachines, imagoinstrumenten of dure apparatuur nodig. 

Een optreden van Dead Horse betekent energieke, toegankelijke en dansbare muziek.