Dead Horse: powerful blues and rock                             

5 bands in één! Na iedere set wordt er van bezetting gewisseld 

Wie van 70er jaren rock en (power)blues houdt is bij Dead Horse aan het goede adres. Wat als 4 mans band begon is inmiddels uitgegroeid tot een 11 mans-formatie. 

De band bestaat momenteel uit 8 jonge gasten en drie krasse knarren.

 

De roots van de band liggen in het Westerkwartier, Groningen. Dead Horse speelt behalve eigen werk ook nummers van bekende muzikanten en bands uit de muziekgeschiedenis. Dit maakt dat de band een zeer gevarieerd repertoire heeft opgebouwd.

 

Nummers  onder anderen: 

Steppenwolf, the Rolling Stones, Otis Redding, Muddy Waters, David Bowie, Uriah Heep, Lionel Richie, Paul Weller, JJ Cale.

(Dit is zomaar een greep uit de playlist.)

 

Wat maakt Dead Horse uniek? De band heeft twee zangers én wisselt per set van bezetting en dat zorgt voor diversiteit. De bandleden houden gewoonweg van samen muziek spelen, het geluid is niet gelikt, maar warm. De band wordt als sympathiek betiteld en er is ruimte voor improvisatie.

Nummers van anderen worden met respect voor het origineel uitgevoerd op een eigen wijze. Daarnaast heeft Dead Horse toegankelijke, eigen nummers die meteen door het publiek worden begrepen. Natuurlijk veel dansbare muziek!

 

Op de website Dead Horse  zijn er alvast een paar nummers uit de repetities te beluisteren.

We komen graag optreden! In overleg is veel mogelijk.

 

Met vriendelijke groet, Dead Horse