WILLY

Drums, keys, trompet

beroep: ZZP’er in de muziek

Heb je in meer bands gespeeld?

Jazeker, ik speel vanaf mijn tiende in de wisselband met Wim. Toen ik in de stad (Groningen) ging wonen ben ik met een paar bandjes eigen muziek gaan spelen en her en der optreden. Daarna ben ik meer alleen gaan knutselen en schrijven. Nu speel ik in Het Kanaal (uiteenlopende eigen muziek) en in Dead Horse.

Wanneer ben je begonnen met muziek spelen?

Geen idee, vet jong. Ik zong mezelf in slaap en ik tikte op de tafel tijdens het eten. Toen ik ongeveer acht was maakte ik m’n eigen drumstel van potten en pannen en pedaalemmers; toen ging ik al vrij snel op drumles. Piano spelen en liedjes schrijven  kwam later. Trompet speel ik een jaar.

Wat is er zo leuk aan jouw instrument?

Bij de muziek van Dead Horse stort de boel in als de drums (ik) niet te vertrouwen zijn. Die rol vind ik fijn. Het voelt goed als de rest op je kan bouwen. Daarnaast hoef ik als drummer niet na te denken over toonsoorten en toonladders. Das ook lekker. Verstand uit en oren open. En beuken.

Welke bands vind je leuk en waarom?

Bob Dylan, Leonard Cohen, Captain Beefheart, Aesop Rock, Fontaines DC, Frank Zappa, Tupac, Bob Marley, Ry Cooder, Dead Horse, Nick Drake, Vaudou Game, Mac Demarco, Wholly Michael, Het Kanaal.

Maak je ook eigen nummers?

Ja. Sommige liedjes neem ik alleen op (dan doe ik het liefst alles zelf), anderen speel ik met de band.

Heb je vaak opgetreden?

Jawel.

Ben je ook zenuwachtig voor een optreden?

Zenuwachtig? Wat is dat ook alweer?

Wat zou je willen bereiken in de muziek?

Mensen blij maken. Een top avond bezorgen en echte pure muziek laten horen. Waar muziek voor bedoeld is!